Det kaller seg «Sørlandets vakreste eventyr» … og er ganske vakkert

Hove Tri er en institusjon i triatlon-Norge. Arrangementet går i år inn i sitt 11. år som fast innslag på kalenderen. Vi tar en prat med stevneleder Bjarne Helleland om årets arrangement – og fjorårets vanntemperatur. Ellers i episoden: To shave, or not to shave? Vi veier for og imot.

Hør på Spotify, Apple Podcasts eller der du finner podcasts.

Siden Hove Tri startet opp i 2009 har det vokst jevnt og trutt til å bli et av de største arrangementene på kalenderen. Der arrangement kommer og går fra år til år, dukker Hove Tri alltid opp. Man kan rett og slett regne med arrangementet. På nettsiden kan man også faktisk finne resultater helt tilbake til 2011. Intet mindre enn fire dedikerte personer har fullført alle arrangement siden de startet opp.

Hvert år blir det vår og ny sesong — og hvert år blir det ny Hove Tri.

I 2019 er det ingen store endringer på gang. Godt er det. Hvorfor endre en vinneroppskrift? Skiftesonen (dvs. T1 og T2, ikke podcasten) ble lagt om i fjor. Den ble større, med bedre plass, slik at det ikke lengre skulle være like viktig å ha sykkelen lengst frem. Den gamle var kanskje litt i trangeste laget. Den nye er alt så meget bedre.

Løypa

Foto: hovetri.no

Svømmingen er cirka 1650 meter. Den går ut fra Hove, rundt noen holmer og skjær i Hovekilen og tilbake igjen. Alle som deltok i 2018 ble sikkert vekket da de la seg ut i vannet.

Foto: Hove Tri på Facebook

Sykkelløypen er en rundløype der trafikk er henvist spesielle filer og enkelte strekk med politieskorte. Dette gjør at de noe smale veiene på Hove blir flotte og trygge å sykle på. En del beboere i sykkelløypen er innesperret mer eller mindre hele dagen, men det tar mange med et smil. Langs sykkelløypen kan man som deltaker møte mange heiende tilskuere.

Løpeløypen foregår på stier rundt på Hove. Den beryktede broen over innkjøringsveien har nok satt syre i mang en triatlet og etter en 3-4 bestigninger (den er ganske bratt) er det ikke like lett å «rulle» i steget. Det gjør heldigvis ingen ting, for langs hele løypa er det entusiastiske frivillige som viser vei, ordner drikkestasjon og spiller musikk (!).

Deltakerskjorter har Hove skjønt

Hove Tris deltakerskjorte i 2018. Foto: Hove Tri på Facebook

Deltakerskjortene fra Hove er viden kjent for å være gode. Dette er en teknisk skjorte som innbyr til bruk. Ikke noe bomull-med-latterlig-passform-man-bruker-én-gang-og-så-kaster der i gården. Der har de skjønt det. Andre har noe å lære.

Til slutt: Hva er stevneleder Bjarne Hellands beste tips til skiftesonen? —Legg tingene ryddig opp.

Stevneleder for et suksessfullt arrangement der alt funker, har talt.

Hold det ryddig.