#9: Å skape gode arenaer for barn, unge og parautøvere ute hos klubbene

I episode 9 fikk vi besøk av Sondre Solheim, utviklingskonsulent i Norges Triathlonforbund. Han forteller om hvordan forbundet hjelper klubbene med å bidra til at barna har det gøy.

Det å se unge mennesker, barn i forskjellige aldre, som kom på sparkesykler, hjelmer med hanekam – det var magisk

Screenshot fra triathlon.no

Triatlon for barn handler om å beholde treningsglede. Det skal være gøy. Man vil unngå sterkt utstyrsfokus og fokusere på gleden og mestringsfølelsen.

—Fellesskap, mestring, begeistring – det er stikkordene her, sier Sondre.

Forbundet ønsker å få inn mange nye trenere gjennom aktivitetslederkurs og trenerkurs. Disse kursene gir en forberedelse til å bli trener. Aktivitetslederkurs er et grunnkurs. Forbundet har satt opp kurs i de store byene, men klubbene oppfordres til å kontakte forbundet for andre kurs.

Det er også viktig å få med at triatlon ikke bare handler om de lange distansene. Landslaget, for eksempel, trener utelukkende for de korte distansene.

Gjør det kontrollert. Tren mye på det.

Sondres tips til skiftesonen

Etter at han hadde jobbet en periode som personlig trener, klarte forbundet å snappe opp denne energiske typen. Sondre har også i mange sesonger vært en dyktig triatlet og et fast innslag helt i øvre del av resultatlistene. Han vant også NM Aquatlon i 2018. Selv om satsingen er noe nedskalert nå, er det liten tvil om at Sondre vil figurere høyt oppe på listene også også i 2019 i de konkurransene han deltar i.

Fra TriQuart i Kristiansand.